zaterdag 29 december 2012

Braziliaanse vrouwen zijn sexy

27 december 2012. Het is de warmste dag in Rio sinds 1915. Er werd een temperatuur opgemeten van 43,2 graden. Vanwege de vochtigheidsgraad komt de gevoelstemperatuur echter in de buurt van 50 graden.


Een lokale Tv-zender filmt aan een openbaar zwembad in Ramos, een wijk in het noorden van Rio. Een meisje in bikini begint spontaan voor de camera op baile funk te dansen. Ze draait zich om en schudt haar poep omhoog en omlaag. Vervolgens glimlacht ze en geeft kushandjes naar de camera.
Zulk flirtgedrag is typisch Braziliaans. Het lichaam tonen is onderdeel van de strandcultuur. Belangrijk in het Braziliaanse schoonheidsideaal zijn de billen.

Door de mix van Afrikaanse, inheemse, Europese en Aziatische genen is er een grote variëteit aan types vrouwen, die uniek zijn aan Brazilië, zoals bijvoorbeeld bruine huidskleur met groene ogen.


 Deze vrouw haar groene ogen zijn een genetisch kenmerk van haar Nederlandse voorouders

In Brazilië heb je alle soorten bruin. Brazilianen gebruiken veel verschillende woorden om bruine huidtypes uit te drukken (mulata, morena, negra, preta, pardo, …). Vooral de Afrikaanse invloeden maken dat Braziliaanse vrouwen zo’n mooie curven in hun lichamen hebben.
Er is geen vast type, maar als ik dan toch een onmiskenbaar Braziliaanse vrouw zou omschrijven denk ik aan een bruine huidskleur, met licht krullend donker haar.


Veel vrouwen met een iets lichtere huidskleur hebben blond haar, maar dat is bijna altijd geverfd. Echte blondines zijn zeldzaam, die komen meer voor in het zuiden van Brazilië, waar veel mensen Duitse wortels hebben. Vaak proberen vrouwen er iets Europeser uit te zien omdat dat sociaaleconomisch een hoger aanzien heeft.

Vanwege een verleden met slavernij is raciale discriminatie nog sterk aanwezig in de samenleving. Mensen die in een favela geboren zijn worden gestigmatiseerd en gediscrimineerd op de arbeidsmarkt.Ik denk dat Brazilië het gemakkelijkste land ter wereld is om een vrouw te kussen. Niet omdat de vrouwen gemakkelijker zijn, maar omdat een losse omgang met seksualiteit typisch is aan de Braziliaanse cultuur.
In Brazilië is kussen in een sociale omgeving zoals een discotheek de norm. Een kus is onderdeel van de initiële kennismaking, en een manier om te ontdekken of er chemie tussen twee personen is.


Ik citeer een uitspraak van een Braziliaan: “If a Brazilian woman doesn’t have a boyfriend, she’s available.”
Een typisch verloop van een feestje in Brazilië is niet dat mensen afgesloten in groepjes vrienden blijven. De mannen gaan op jacht en de vrouwen worden gejaagd. Braziliaanse vrouwen nemen ook vaak zelf initiatief. Het zal maar een paar uur duren of veel meisjes hebben één of meerdere mannen gekust. Een kus is dus ook geen grote mijlpaal.


Het Braziliaanse verleiden is vaak een spel waarbij de man persistent de vrouw probeert te domineren en de vrouw de man meerdere keren afwijst alvorens toe te geven. Het hangt van vrouw tot vrouw af, maar als een man alleen praat en te lang wacht met kussen gaat de vrouw een andere man kussen.
Vrouwen zijn ook heel direct als ze geen interesse hebben. Vaak zullen ze met een vinger zwaaien, want een gewone 'nee' betekent vaak 'doe nog wat meer moeite'. Vrouwen hebben niet de gewoonte om mannen aan het lijntje te houden.


Een snelle kus is geen uitnodiging tot gemakkelijke seks. De vrouwen gaan niet zo maar na één nacht met een man naar huis.
Vaak spreekt men een paar dagen later af om iets te gaan drinken of naar het strand te gaan. Brazilianen hebben een heel relaxte opvatting met tijd: het is gewoon om een halfuur later op de afspraak te arriveren.Volgens een internationaal onderzoek van Durex (2000) uitgevoerd in 37 landen staat Brazilië op de derde plaats met gemiddeld 12,5 bedpartners t.o.v. een landengemiddelde van 8,2. In dat zelfde onderzoek staat Brazilië op de tweede plaats wat betreft leeftijd ontmaagding met 16,2 jaar t.o.v. een landengemiddelde van 18,1.


In een later onderzoek van Durex (2008) uitgevoerd in 26 landen scoort Brazilië het hoogste op de grafiek met ‘overall level of sexual confidence’. De grafiek geeft regionale variaties weer. Amerikaanse landen scoren het hoogst, Aziatische landen het laagst. Europa, Oceanië en Afrika scoren gemiddeld.Andere onderzoeken geven verschillende cijfers weer, maar ze wijzen min of meer dezelfde richting uit.

3 opmerkingen:

  1. Nou, die braziliaansen zijn echt sexueel aantrekkelijk hoor, en ook kwa mentaliteit.Gelukkgi "werken"er veel in west europa..dus keuze genoeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als ze ook interesse in jou hebben. Wij zijn geen nummers, eikel.

    BeantwoordenVerwijderen