woensdag 12 december 2012

Typologie van mensen op Copacabana

Zien en gezien worden, dat is de sfeer op Copacabana. Na vele malen vertoeven op het strand heb ik de volgende types kunnen destilleren:

De verkoper verdient zijn brood door de hele dag onder de felle zon het strand af te slenteren met een frigobox of een rek zonnebrillen over zijn schouder. Je hoort hem al van ver aankomen. Op melodische en ritmische wijze roept hij enkele koopwaren: “Coca cooola, cerveeeja, guaranaaa!” of “Sanduiiii-che naturaaaal!”
De blikjesverzamelaar loopt rond met een vuilzak een vraagt lege blikjes aan de mensen om zo een centje bij te verdienen. Hij verdient weinig maar doet nuttig werk.

De gangster-favelado is donkerbruin, heeft geblondeerd haar, een gouden ketting om zijn nek, blinkende oorbellen en dikke ringen rond zijn vingers. Hij heeft een muziekspeler bij met baile funk en wordt vergezeld door enkele van zijn trawanten.

De voetballer is erg behendig in het in de lucht houden van een bal. Ofwel staat hij in een groepje op het hardere zand aan het water te jongleren, ofwel toont hij zijn kunstjes op één van de voetvolley- of voetbalveldjes meer vanachter op het strand.

De surfer zit liever in het water dan op het strand. De hele dag wacht hij op die perfecte golf. Ook al zijn er niet zoveel golven, door de jodiumlucht heeft hij het beste van de zee en gaat met een opgewekt gevoel naar huis.
De spierkweker staat als een levend museumstuk op het strand te pronken. Een lelijke tribal ontsiert zijn opgepompte bovenarmen. In zijn vrije tijd betáált hij om gewichten te heffen. Hij is sterk, maar heeft trage spieren. Van vechtsport heeft hij nog geen kaas gegeten. Zijn overtuiging is dat spiermassa de sleutel tot succes is met vrouwen.

De Braziliaanse babe heeft een sexy lichaam een draagt een weinig verbergende bikini. Ze wordt graag bekeken: hand in hand met een vriendin loopt ze naar de zee maar gaat niet dieper dan kniehoogte in het water zodat haar lichaam goed zichtbaar blijft. Soms staat ze een halfuur onder de douche op het strand.
Een andere geliefde bezigheid is dat ze gaat staan en haar billen volledig wit insmeert met een dikke laag crème. Om de crème te laten intrekken moet ze een halfuur blijven staan. Natuurlijk heeft ze veel te veel crème gebruikt en zal ze haar billen achteraf moeten gaan afspoelen in de zee.

De omliggende mannen lijken te zonnen, maar in feite gluren ze met hun kameleonogen vanachter hun weerspiegelende zonnebril als een keurslager naar het vrouwelijk vlees.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten