vrijdag 8 maart 2013

Springen van rotskliffen in Gran Canaria


Sommige mensen vinden het eiland te klein om te wonen, maar voor mij heeft Gran Canaria alle essentiële ingrediënten voor een prettig en gezond leven: warm weer, zee, strand, non-stop uitgaansleven en talloze sportmogelijkheden zoals kickbox, surfen, windsurfen, mountainbike, natuurwandelen etc.
Wat ik al vaak hier gezocht had was een plek waar van je van een hoge rots in het water kan duiken. Dan bedoel ik niet een flauwe 3 meter, maar eerder iets rond de 8 à 10 meter. In Griekenland en de Griekse eilanden heb ik vaak zulke plekken gezien, maar in Gran Canaria zijn die bijna nergens te vinden. Er zijn wel veel hoge kliffen, maar het water is meestal niet diep genoeg.

Al enkele keren had ik bij locals rondgevraagd of ze zo’n plek kenden, maar steeds zonder succes. Toevallig heb ik recentelijk door een gesprek met een chauffeur wel een plek voor cliff jumping gevonden: Tufia.
Ik ben naar Tufia geweest en was aangenaam verrast.

Hoe geraak je daar? Neem op de autostrade de afrit El Goro (deze afrit ligt iets ten noorden van de afrit van de luchthaven). Volg direct na de afrit de pijl naar het strand van Tufia.

Eenmaal in Tufia aangekomen moet je de grote rots langs rechts ter hoogte van de waterspiegel blijven volgen tot je aan de achterkant van de rots bent. Hier zag ik enkele vissers. Blijf zo ver doorgaan tot je aan een plek komt waar je ongeveer van 8 meter hoog kan springen.

Vooraleer ik sprong heb ik wel twee keer gevraagd of het water diep genoeg was, maar ze verzekerden me dat ik niet de eerste was die hier sprong.

Ik ben van plan hier zeker nog terug te komen om te oefenen op salto’s. Dit is tevens een toffe plek om een namiddagje te relaxen.

Naar het schijnt zijn er in het noorden nog hogere kliffen om te duiken in de buurt van Galdar, maar daar weet ik voorlopig de exacte locatie nog niet van.

2 opmerkingen:

  1. Wat fijn dat je dit aan ons meld. Ik ben zelf ook een groot fan van een cliff te springen. Deze zomer staat het op de planning om te gaan doen in Gran Canaria
    , maar ik kon op internet geen geschikte plek vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als ik er al één persoon mee heb kunnen helpen was het de moeite om dit artikel te schrijven :-)

    BeantwoordenVerwijderen