donderdag 4 december 2014

Daten met Colombiaanse vrouwen

Niet alleen behoren Colombiaanse tot de mooiste ter wereld, ze gedragen zich ook zéér vrouwelijk: ze zijn lief, warm in omgang, geven veel affectie, en geven je het gevoel dat je als man voor hen zorgt.  

Men zegt ook dat Colombiaanse vrouwen zeer ‘coqueta’ of flirterig zijn. Ze trekken graag de aandacht van mannen. Dat ze erg met hun uiterlijk bezig zijn merk je aan de vele schoonheidssalons die in Colombia aanwezig zijn.


Colombia heeft een raciale diversiteit. In grote steden zoals Bogota en Medellin zie je vooral blanken en mestiezen. In landelijke gebieden in het zuiden en het westen wonen veel mensen met een indiaans uiterlijk. De kustregio’s worden voornamelijk bevolkt door zwarten en mulatten. Een ander kenmerk is dat Colombianen over het algemeen minder groot zijn dan Europeanen.

Colombianen zeggen dat de mooiste vrouwen in Medellin, Manizales en Pereira wonen, maar ik vond het verschil niet zo significant met Cali en Bogota. In elke stad zal je schone vrouwen tegenkomen.

Er zijn een aantal cultuurverschillen tussen daten met West-Europese en Colombiaanse vrouwen:

Vrouwen ontmoeten: De beste plaats is niet het nachtleven, omdat Colombianen vaak met hun partner of in vriendengroep uitgaan. Op dat moment zijn ze niet erg bereikbaar. Je kan beter vrouwen op straat aanspreken of contacten leggen via sociale netwerksites.

Uur afspraak: Over algemeen begint en eindigt de dag enkele uren vroeger dan bij ons, omdat de nacht altijd rond 18 uur valt. Op een gewone weekdag is 21 uur veel te laat om af te spreken, 18 uur is beter.

Punctualiteit: Sommige vrouwen komen op tijd, maar meestal komen ze 10 à 40 minuten te laat, vaak zonder te verwittigen. Als je haar om 13 uur wil zien kan je best om 12u30 afspreken.

Onbetrouwbaar: Vooral in Medellin hebben vrouwen de gewoonte om te laat te komen, afspraken uit te stellen, op het laatste moment te annuleren of gewoon niet op te komen dagen. Het is een deel van de cultuur, het verzekert hen dat ze begeerd zijn. In Bogota en Cali wordt dit soort gedrag echter in veel mindere mate vertoond.

Groepsdates: Het is niet ongewoon dat een meisje op de eerste afspraak een vriendin meebrengt, of dat ze je uitnodigt op een feestje met vrienden.

Taal: De nieuwe generatie wordt beter Engels aangeleerd, maar de meeste mensen spreken weinig Engels. Spaans spreken is een must.

Rekeningen betalen: Het gemiddelde inkomen in Colombia is laag. Veel vrouwen kunnen zich niet permitteren om op restaurant te gaan. Ik had nooit de indruk dat men op mijn geld uit was, maar als man moet je steeds voorstellen om te betalen. Als een vrouw je graag heeft zal ze op latere afspraken wel voorstellen om te helpen met de rekening. Colombia is een traditioneel land, en de mannen worden iets meer als ‘voorziener’ gezien dan bij ons. Sommige vrouwen verwachten dat je hun taxi naar huis betaalt - naar verluid voornamelijk in Medellin - maar ik heb dit slechts eenmaal meegemaakt.

Gezinsverband: Familiebanden zijn hechter in Colombia. Vele vrouwen wonen tot hun 30 - 35 bij hun ouders, en gaan pas het huis uit als ze getrouwd zijn. Dit wordt verklaard door de hechte familiebanden maar ook door hun beperkte financiële mogelijkheden. De kans is groot dat je haar ouders vrij snel zal ontmoeten. Soms op de eerste afspraak.

Religiositeit: Bijna alle vrouwen geloven in God, en vele geloven dat God de wereld in zeven dagen geschapen heeft. Ondanks Colombia’s religieuze tradities, zijn Colombiaanse vrouwen erg comfortabel met hun seksualiteit.

Kussen op de eerste date: Dit hangt af van vrouw tot vrouw. Meestal wel, hoewel velen het uit principe niet doen op de eerste date.

Hand in hand: Bij ons wordt het door sommigen misschien als iets voor pubers gezien, maar in Colombia willen vrouwen vaak dat je hun hand vasthoudt als je samen over straat loopt.

Ten slotte wil ik nog iets kwijt over de verschillen tussen Rollas (vrouwen uit Bogota) en Paisas (vrouwen uit Medellin of Antioquia). Dit is gebaseerd op eigen ervaringen en wat anderen me verteld hebben.

Wat betreft schoonheid zijn de Paisas wellicht iets mooier, maar in Bogota, een stad van 8 miljoen inwoners ga je zonder probleem genoeg knappe vrouwen vinden.

Bogota is een kosmopolitische stad en heeft veel universiteiten. Veel vrouwen zijn stijlvol, goed onderwezen en je kan er interessante conversaties mee voeren.

Paisas zijn echter warmer in omgang en hebben het meest sexy accent van Colombia. Anderzijds zijn ze minder betrouwbaar in het maken van afspraken, hebben vaak valse borsten, en zijn soms meer op je geld uit. Een ander negatief punt is dat ze hun eigen stad zo fantastisch vinden. Sommigen tonen weinig interesse in wat er buiten de vallei van Medellin gebeurt.  

Dit is natuurlijk een veralgemening. In beide steden ga je aangename en minder aangename personen tegenkomen.


Wat zijn jouw ervaringen of observaties wat betreft Colombiaanse vrouwen? Laat gerust een opmerking achter.

7 opmerkingen:

 1. Met een Caleña wel ervaring dat ze nogal eens loog en ook afspraken niet nakwam. Er was altijd wel wat en wou geld hebben. Maar andere kant ze was ook wel leuk en lief en mooi. Ze had wel fake borsten maar vind ik niet erg want zagen er fantastisch uit. En lekker groot. Maar is dus niks geworden vanwege de leugens. Nu contact met een paisa, ze komt mij een stuk betrouwbaarder over. Ze is open en niet zo geheimzinnig en heel vriendelijk ook en ook mooi. Heb t gevoel dat het met haar wel wat kan worden. Maar goed ik weet niet of het aan ligt waar ze vandaan komt. Overal heb leugenaars en eerlijke mensen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. o,ja
  Ik hoorde vaak dat die vrouwen op zo datings site niet betrouwbaar zijn net als op die nederlandse datingsites .Alleen maar gericht op het geld.

  Is there a true love between a man and a woman :(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sinds 2014 tot eind 2017 opgelicht van zij en haar familie...
  Ingepalm door haar charmes en zogezegd haar grote liefde effkes 15000 euro verloren...ik kijk nu wat ik kan doen om ze aan te geven als er tips zijn welkom

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ken de details niet. Als je geld gegeven hebt, dan vrees ik dat het een dure les is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ik hoor zijn het de grootste hoeren ter wereld,ze werken overal in de prostitutie,mooi of niet,maar het zijn hoeren en golddigers

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi hallo leuke knappe blanke man uit gent belgie met bl ogen ben sportief aangelegd 1m72 gr op zoek naar een mooie leuke aangename colbieansche mooie vrouw je kan me bereiken op mijn persoonlijke eimal adres geert_vrs47@hotmail.com
  je kan me bereiken op mijn persoonlijke gsm nummer ook
  +32470095436 gr geert.

  BeantwoordenVerwijderen