vrijdag 17 oktober 2014

Motorcross in Tocancipá, Bogota

Kort na aankomst in Bogota maakte ik met een groepje Colombianen een uiterst opwindende daguitstap.

Eén uur met de crossmotor kost slechts 70.000 COP.

Het parcours waarop je je kan uitleven.

Wat ik erg aangenaam vond was dat ze niet te strikt waren met regeltjes: even uitleggen hoe de mechaniek werkt en daarna mag je stunten naar willekeur.

Ik moest wel een papier ondertekenen dat de organisatie niet verantwoordelijk kan gesteld worden voor gebeurlijke ongevallen, en veroorzaakte schade aan de motor zal op jou verhaald worden.


Als je een goed gevoel hebt met de fiets ben je er snel mee weg. Alleen opstarten is niet zo eenvoudig, omdat de motor makkelijk stilvalt als je te bruut wil starten.

De vele heuveltjes smeken om met hoge snelheid aangereden te worden zodat je door de lucht vliegt, maar dat vergt wat zelfvertrouwen. Je moet je eigen grenzen wat aftasten. Het is best wel een zware machine die je moet controleren.  

Een belangrijke tip is dat je moet gaan staan wanneer je springt om de schok op te vangen.


Wanneer je de eerste keer valt bij het springen verlies je de durf even. Af en toe riep de begeleider dat ik véél rustiger moest gaan bij het springen, maar uiteindelijk gaf hij me de vrijheid om alles helemaal naar eigen inzicht te doen.

Hoe geraak je daar? Neem de Transmilenio tot Centro Comercial Santafé. Aan de oostzijde van de autobaan vertrekken er private busjes naar Tocancipá. Vraag om af te stappen bij ‘la pista de motocross’. 

Reserveer op voorhand via de website www.todoterrenotrack.com.co 

2 opmerkingen:

  1. Leuke motor's zeg. Zo te zien heb je het uitstekend naar je zin gehad!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er cool uit! Dat wil ik ook wel eens doen als ik in Bogota geraak :-)

    Veel plezier daar!

    BeantwoordenVerwijderen