maandag 28 mei 2012

Uitgaan in Playa del Carmen: de beste discotheken

Playa del Carmen in Mexico is ongetwijfeld één van de beste plekken ter wereld om uit te gaan.

Playa del Carmen ligt op een uur rijden van Cancun. Cancun staat bekend als dé ‘number one springbreak destination’ voor Amerikanen en Canadezen, en staat waarschijnlijk net achter Ibiza in de wereldrangorde van feestbestemmingen.

De uitgaansbuurt van Cancun is groter, maar daarom niet beter dan die van Playa del Carmen. Playa del Carmen is iets Europeser en veel gezelliger qua omgeving. De uitgaansbuurt ligt in het stadscentrum, op een steenworp van het strand. In Cancun ligt de uitgaansbuurt in de Zona Hotelera, een landtong met alleen maar hotels, afgelegen van het centrum.

Het uitgaansleven in Playa del Carmen is geconcentreerd in één straat, de 12th Street, ter hoogte van de 5th Avenue. De meeste disco’s zijn halfopen, d.w.z. overdekt maar zonder voorgevel, vanwege het zwoele klimaat.

Het uitgaansvolk bestaat voornamelijk uit Mexicanen, toeristen uit heel Latijns-Amerika, Amerikanen, Canadezen en Europeanen. De lokale bevolking staat erg open om zich te mengen met buitenlanders.

In Mexico, en in vele andere Latijns-Amerikaanse landen zoals bvb. Brazilië, is het vrij normaal dat een meisje dat uitgaat zoent met een jongen, zonder dat je er te veel achter moet zoeken. Met iemand naar bed gaan is niet iets wat een meisje zomaar doet, maar in Latijns-Amerika gebeurt het toch allemaal iets sneller dan in Europa.
Omdat het een toeristisch oord is zijn de clubs dagelijks open, maar ’s weekends is het uiteraard drukker. De beste periode om te gaan is vanaf de tweede week van maart tot eind maart, dan zit je midden in springbreak en in het droge seizoen.

Coco Bongo

Het concept van Coco Bongo is eenvoudig maar uniek. Elke avond is er een spectaculaire show in Las Vegasstijl en tot 4 uur s’ nachts kan je gebruik maken van de open bar.

Tijdens die show komen grote sterren van de laatste decennia aan bod: Michael Jackson, Madonna, Queen, Moulin Rouge, etc. Dit zijn imitatieacts met professionele dansers. Tijdens de show komen er ook acts met luchtacrobaten rond de films Pirates of the Caribbean en Tron. De lichteffecten, rook en confettikanonnen maken van alles een feestelijk gebeuren.Coco Bongo heeft de inrichting van een theater. Beneden is er een dansvloer en er zijn twee balkonverdiepingen voor toeschouwers. De show duurt van 23:30 tot 02:00 uur, daarna wordt er commerciële dansmuziek gedraaid.
Als toerist betaal je afhankelijk van de dag 50 tot 65 dollar inkom. De locals betalen 350 pesos wat overeenkomt met 20 euro.

Als je in Playa del Carmen woont zal je er niet te vaak komen omdat de show bijna altijd hetzelfde is, maar als toerist moet je het zeker gezien hebben.

Twee minpuntjes: soms is het daar zo vol dat je geklemd zit tussen de bezwete lichamen. Er is maar één uitgang; als er ooit brand uitbreekt vrees ik voor een dramatische afloop. Verder is de drank niet van optimale kwaliteit, maar aan de inkom hangt dan ook wel een groot bord met hangover party.Mandala
This is the place where everybody gets crazy. Als je binnen komt springt het gouden Boeddhabeeld onmiddellijk in het oog. Na Coco Bongo is dit de drukst bezochte club. Elke dag loopt het hier tegen middernacht helemaal vol. Als het erg druk is doet men ook het eerste verdiep open.De inkom is meestal gratis, als het erg druk is moet je vanaf een bepaald uur betalen, maar dan heb je ook de open bar ter beschikking. Er wordt altijd commerciële dansmuziek gedraaid.
Kleine opmerking: de barmannen wachten soms lang met het teruggeven van wisselgeld, in de hoop dat je de rest als fooi geeft. Ik heb ook gemerkt dat er regelmatig drugs gebruikt wordt, aan de WC staan er altijd een of meerdere mannen van de organisatie om cocaïne te verkopen.Coco Maya
Coco Maya was een van de eerste discotheken in Playa del Carmen, en is net zoals Coco Bongo en Mandala een vaste waarde. De club ziet er uit als een grote strandhut met daaronder een dansvloer. Als het geen vakantie is komt er soms weinig volk, maar in het weekend zit het daar altijd vol met locals.

Deze dancing heeft plekken om te relaxen: zetels in rustige hoekjes en een lounge bar met ligstoelen.

Het leuke aan deze club is dat je gemakkelijk naar buiten kan lopen en via een steegje ben je direct op het strand. Je hebt een mooi uitzicht op de sterrenhemel en op de lichtjes van het eiland Cozumel. Slaap niet op het strand want een politieagent vertelde me dat er vaak mensen beroofd worden.

Los  Danzantes

Deze club kan niet tippen aan het succes van de drie bovenstaande, maar is wel opvallend in het straatbeeld aanwezig.  Er staat geen gevel dus je ziet onmiddellijk of er iets te doen is of niet. Je kan er gemakkelijk binnen en buiten stappen.

Hier staan ook veel zetels maar de muziek staat te luid staat om een normaal gesprek te voeren.

Palazzo

Dit is de laatste nieuwe club. Als je van chique en snobby gedoe houdt is dit zeker je ding. Je moet via een trap naar boven en dan kom je in een grote donkere ruimte. Ik vond het daar niet zo sfeervol maar er is zeker wel een publiek voor deze tent.

Blue Parrot

Samen met Coco Maya was dit een van de eerste clubs. Eigenlijk ben ik er nooit binnen geweest omdat er weinig volk was. Ik denk dat het er vroeger beter moet geweest zijn. Af en toe worden er gayfeesten georganiseerd, maar het is niet exclusief voor gays.
In de meeste clubs moet je geen inkom betalen, afhankelijk van de drukte wordt er soms beslist om wel entreegeld te vragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten